Coaching practitioner opleiding

Wil jij je scholen tot professionele coach?

Volg deze unieke basis coach-opleiding aan de Dutch Leader academy. Het leiderschaps- en ontwikkelingsinstituut met als basis het gedachtengoed van Frederik Perls (Gestalt psychologie) en Assagioli (psychosynthese). 

De opleiding tot Gestalt coach biedt een fundamentele benadering in het vergroten van het oplossingsvermogen van coachees. 

Verken in deze opleiding je persoonlijke coachingsstijl. Je werkt met eigen thema's en onderzoekt jouw grondhouding en kwaliteiten als coach. Deze basisopleiding voorziet in een stevige methodiek en skills voor vervolgopleidingen in coaching. 

Deze coachingsopleiding is geschikt voor iedereen die zijn of haar coachingsvaardigheden wil versterken. HBO werk en denkniveau is een pré.
Deze training wordt gegeve door Pierre Mellegers (Dutch Leaders) en is aangesloten bij de EAGT (Europesche Associatie voor Gestalt Therapie) en gecertificeerd tot Gestalt Practitioner in Organisations - GPO). 

Werkwijze / data

Theorie en praktijk afwisselend
5 zaterdagen, verdeeld over 5 maanden, tijden van 9.00 tot 17.00 
Locatie Tafel van Vlaardingen
Minimale groepsgrootte 6, maximaal 10

Hand-outs en theorie inclusief

Dutch Leaders Certificering vindt plaats op basis van het schrijven van een persoonlijk reflectieverslag van alle behandelde modules. Dutch Leaders beoordeelt de mogelijkheid, aan de hand van de beoordeling van het reflectieverslag, om praktijkervaring op te doen.

Gedurende de opleiding begeleid je jouw eigen coachtrajecten met coachees zodat je je coachingsvaardigheden oefent. Deze coachuren vinden buiten de bijeenkomsten plaats en plan je zelf in.

Aanmelden voor een intakegesprek: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Data

Module 1: zaterdag 13 april
Module 2: zaterdag 11 mei
Module 3: zaterdag 15 juni
Module 4: zaterdag 13 juli
Module 5: zaterdag 14 september 


Investering

€ 2.150,- ex btw


Onderwerpen 

Module 1: intake, awareness, voorgrond, metapositie, procesdiagnose
Deze module behandelt de volledige intake van de coachee met zijn vraag. Centraal staat de vraag van de coachee en datgene wat in het hier-en-nu op de voorgrond treedt. In de gestalt coaching wordt ook gewerkt met datgene wat zich in de wisselwerking tussen coachee en coach aandient.

Module 2: begeleiding, contactstijlen, de coachrelatie, wisselwerking, polariteiten
Deze module gaat in op de verschillende contactstijlen, hoe maakt een coachee contact? Wat brengt een coachee in? Welke tegenstellingen ontstaan er het gesprek? Welke behoefte moet worden vervuld. Het centrale thema ligt op het vergroten van het gewaarzijn van de coachee, zodat deze zelf gaat inzien hoe hij/zij het probleem in stand houdt.

Module 3: interventies, psychosynthese, Integratie, ontwikkeling
Centraal thema van deze module zijn de interventietechnieken. Welke interventies zet je in als coach en met welke effect? Tevens wordt gewerkt met de theorie van psychosynthese waarin integratie en ontwikkeling van de coachee centraal staat. In de psychosynthese ligt de nadruk op integratie en heelwording van allerlei tegenstellingen die de coachee in zichzelf ervaart.

Module 4: intervisie praktijk, life-coaching
In deze module wordt gewerkt met life coachgesprekken en vindt supervisie plaats op de eigen handelswijze als coach.

Module 5: coachingstijlen, je eigen stijl, afronding van een coachproces 
Ter afronding van deze opleiding vindt evaluatie plaats door bespreking van het persoonlijk reflectieverslag dat alle deelnemers gedurende de opleiding hebben opgesteld. Tevens wordt de jouw eigen stijl als coach besproken, waardoor je met een helder profiel je zichtbaarheid naar potentiële coachees vergroot.  

Resultaten

Je bent in staat om zelfstandig als professioneel coach te functioneren.
Je kunt de verschillende coachingstechnieken en -vaardigheden effectief toepassen.
Je kunt een professionele coachingsrelatie opbouwen met een coachee.
Je bent je bewust van je persoonlijke kracht en weet deze op effectieve wijze in te zetten.
Je weet jezelf te profileren als coach binnen je organisatie of netwerk.

Trainers

Pierre Mellegers McM, gecertificeerd Gestalt counselor/coach GPO